onsdag 14 januari 2015

Harry Potter blir illustrerad

Häromdagen släpptes nyheten att Harry Potter-böckerna ska ges ut i illustrerad upplaga. Harry Potter and the Philosopher's Stone släpps 6 oktober och sedan ska det komma en per år. Vi fick också en tjuvtitt på några av illustrationerna. En skiss på Ron, Hagrid i den ensliga stugan som Dursleys flyr till för att undkomma posten, Hermione som utför en trollformel, Draco Malfoy som provar ut sin skoldräkt.

Zoomar man in på bilden med Hermione ser man att flera bekanta ristat in sina namn på dörren i bakgrunden, en T. Riddle t.ex. Den detaljrikedomen bådar gott och det ska bli så kul att ha något HP-relaterat att se fram emot varje år igen. Alltså bara shut up and take my money!

I väntan på boksläppet kan vi ta en titt på hur några av de internationella omslagen avbildat första boken om Harry:





































Första raden: Franska, tyska, holländska, amerikansk engelska
Andra raden: Japanska, tjeckiska, svenska, amerikansk engelska (Scholatsics tio-årsutgåva)
Tredje raden: Ungerska, engelska, spanska, finska

Har ni någon favorit?
Jag har alltid älskat det svenska omslaget, men frågan är om den nya engelska utgåvan inte är ännu finare. Och jag gillar att det holländska omslaget lämnar karaktärernas utseende åt fantasin.

2 kommentarer:

  1. wow, bästa nyheten på länge ! själv håller jag på och läser första boken nu. har inte läst Harry Potter alls innan men är verkligen så taggad att läsa hela serien ! Älskar filmerna såklart. spännande att de släpper en ny bok per år och inte allt på samma gång ! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkligen! Åh då har du mycket underbart framför dig! Klart filmerna är bra de med, men det får alltid plats så mycket mer i böcker :)

      Radera